Naslovna Dogadjaj U petak zatvaranje Sajma kulture mladih na selu

U petak zatvaranje Sajma kulture mladih na selu

PODELI
Foto: rtv

PEĆINCI – Svečano zatvaranje 2. Sajma kulture mladih na selu zakazano je za petak 29. novembar 2019. godine u sali Kulturnog centra Pećinci s početkom u 19 časova kada će se prikazati film pod nazivom “Zavisnici” u produkciji pećinačkog Udruženja mladih aktivista čiju realizaciju su podržali opština Pećinci i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Film je namenjen mladima starijim od 15 godina i rađen je po tekstu Milene Marković, u režiji Slobodana Stankovića. Glavne uloge tumače: Katarina Dobrić iz Šimanovaca, Aleksa Vlainić iz Prhova, Vuk Vučeljić iz Pećinaca i Đorđe Ninković iz Popinaca.

“Sajam kulture mladih na selu” po drugi put organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ova manifestacija pokrenuta je prošle godine kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada administrativnog centra kulture u pećinačkoj opštini.

“Sajam kulture mladih na selu” zamišljen je kao kolažni program u kojem učestvovuju uspešni mladi talenti sa teritorije opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji.

Tokom sedam sajamskih večeri od 8. do 29. novembra, svakog petka i subote publika je uživala u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok su prateći programi organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Sajam kulture mladih na selu čiji su promoteri i voditelji programa studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca organizuje se u saradnji sa pećinačkom PU “Vlada Obradović Kameni”, OŠ “Slobodan Bajić Paja” Pećinci, OŠ “Dušan Jerković Uča” Šimanovci, OŠ “Dušan Vukasović Diogen” Kupinovo, STŠ “Milenko Verkić Neša” Pećinci, pećinačkom Narodnom bibliotekom, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here