Naslovna Srem Sremska Mitrovica U planu jednokratna pomoć ugostiteljima u Sremskoj Mitrovici

U planu jednokratna pomoć ugostiteljima u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA: Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić istakao je da će lokalna samouprava u budžetu za narednu godinu, predvideti i pomoć lokalnoj privredi.

– Sprema se budžet Grada za narednu godinu, a značajan deo budžetskih sredstava biće usmeren na oporavak svih onih subjekata koji su bili ugroženi i pogođeni merama i ograničenjima, koja su bila na snazi i tokom vanrednog stanja, i tokom trenutne vanredne situacije u Gradu Sremska Mitrovica- rekao je Samardžić. -Jedan od sektora koji su pretrpeli najveći udarac svakako je ugostiteljski sektor. Zato će Grad implementirati niz tehničkih i ekonomskih mera u cilju oporavka ovih subjekata.

Planira se jednokratna finansijska pomoć svim ugostiteljskim objektima na teritoriji Grada, u zavisnosti od njihove veličine, kategorije, obima poslovanja i drugih kriterijuma.

  • Ova mera, odnosi se i na sale za proslave, koje su možda pretrpele i najveći gubitak, jer tokom čitave godine nisu mogle normalno da posluju i obavljaju svoju delatnost. Takođe, svi ugostiteljski objekti, počevši od 1. aprila naredne godine, biće oslobođeni plaćanja zakupa za zauzimanje javnih površina za postavljanje letnjih i zimskih bašta- kaže Samardžić i napominje da će im to obezbediti značajne uštede u poslovanju. Subvencionisaće se i opremanje zimskih bašta, pa ugostitelji koji u sklopu svojih objekata žele da postave zimsku baštu, od lokalne samouprave mogu dobiti sredstva za izgradnju, opremanje i adaptaciju prostora, ukoliko ispunjavaju propisane uslove.
  • Male privrednike čekaju i određene olakšice po pitanju kredita, a planira se subvencionisanje kamata na kratkoročne kredite za sve preduzetnike i male privrednike, koji se bave i proizvodnom i uslužnom i ugostiteljskom delatnošću. Ovu subvenciju, mogu da koriste i smeštajni objekti. Tu meru smo uspešno realizovali ove godine, a planiramo da je ponovimo i tokom sledeće– kaže Samardžić.

Lokalna samouprava, tako, poziva ugostitelje da poštuju propisane mere, jer, kako ističe Samardžić, grad ih neće zaboraviti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here