Naslovna Srem Ruma U Rumi besplatna dezinfekciona sredstva

U Rumi besplatna dezinfekciona sredstva


U Rumi i svim selima rumske opštine od danas su postavljeni punktovi na kojima će građani moći da preuzimaju dezinfekciona sredstva. Reč je o novoj preventivnoj akciji lokalne samouprave u borbi protiv korona virusa, a dezinfekciona sredstva se preuzimaju besplatno i Opština Ruma ih je obezbedila u dovoljnim količinama za sve. Na građanima je da ponesu svoju ambalažu u koju će sami sipati dezinfekcioni rastvor.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je naglasio da nema potrebe za stvaranjem zaliha jer dezinfekcionih sredstava ima dovoljno i akcija će se sprovoditi svakog dana.

“Postavljamo danas po gradu 4000 litara dezinfekcionog sredstva u sve četiri mesne zajednice – 2000 litara ovde na trgu, 1000 litara kod Druge MZ na Bregu i 1000 litara na raskrsnici Glavne i Sremske ulice, odnosno kod naselja Tivol. To isto ćemo uraditi u svim seoskim mesnim zajednicama. Građani mogu da dođu sa svojom ambalažom, sa svojom flašom, da natoče sredstvo i da dezinfikuju kuće. Ono što bih ja apelovao nema potrebe da se toče velike količine, ovde će od danas pa do kraja ove borbe da stoji tu, svakog dana ćemo da kontrolišemo, dovozimo, dolivamo dezinfekciono sredstvo, obezbedili smo ga u dovoljnim količinama, tako da uzimaju kolike su im dnevne ili nedeljne potrebe”, poručio je predsednik Mančić.

Prethodna vestSremska Mitrovica šalje medicinsku i sanitarnu pomoć u Kikindu
Sledeća vest(UŽIVO) VUČIĆ SE OBAĆA NACIJI NAKON SASTANKA SA KINESKIM EKSPERTIMA: Preminula jos jedna osoba

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here