Naslovna Dogadjaj U Rumi otvoren jedinstven kompleks za konjički sport i hipoterapiju Horis

U Rumi otvoren jedinstven kompleks za konjički sport i hipoterapiju Horis


U Rumi je otvoren kompleks za konjički sport – Horis, koji ne samo da upotpunjuje turističku ponudu i afirmiše konjički sport, već donosi i novu socijalnu uslugu – hipoterapiju, namenjenu deci i mladima koji pohađaju rumski Dnevni centar/ boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, saopšteno je na opštinskom sajtu.


Na oko 1,1 hektara opštinskog zemljišta na obodu Rume, tik uz Tivolsku ulicu, izgrađen je zatvoreni manjež površine 1.012 m2, otvoreni manjež površine 836 m2 i štala, a kupljeni su i konji prilagođeni radu sa decom.
Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić istakao je da ovakav centar nema niko u Sremu, te da su Opština Ruma i Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj pokazali da imaju kapacitete da realizuju velike projekte i za njih obezbede sredstva iz EU, kao što je to slučaj sa projektom “Horis – konjičke rute Srem”.


– Omogućavamo u našem gradu važnu socijalnu uslugu terapeutsko jahanje, ali i unapređujemo turističku ponudu. Hipoterapija biće dostupna svoj deci koja borave u našem Dnevnom centru, ali svakako je cilj da i druga deca i ljubitelji životinja, konja, budu ovde i iskoriste svoje slobodno vreme, da se upoznaju sa ovim plemenitim životinjama, da mogu da pohađaju školu jahanja i sve ono što će ovaj konjički centar ponuditi. Ovakav centar nema niko u Sremu, mi smo i u ovome pioniri. Videli smo danas prezentaciju hipoterapije, videli sa koliko osmeha se ceo proces odvija, koliko su deca srećna i znamo da smo uradili pravu stvar kada smo uzeli učešće u ovom projektu – izjavio je predsednik Mančić i podsetio da je vrednost projekta 395.888,14 EUR, te da je učešće lokalne samouprave trebalo biti 59.383,23 EUR.
V.D. direktor Ustanove za pružanje socijalne zaštite Solidarnost Branislav Pavić veruje da će ovo biti jedno od omiljenih mesta u gradu, pogotovo za one najmlađe stanovnike ove opštine.


– Želim da iskažem zadovoljstvo što je projekat Horis uspešno realizovan i što smo uspeli da napravimo ovaj sportski kompleks koji je poseban, Ovde ćemo sprovoditi usluge hipoterapije, ali osim toga, trudićemo se i da proširimo priču u smislu male škole jahanja i još nekih aktivnosti – rekao je Pavić.

IZVORekapija
Prethodna vestĐoković ide na Olimpijske igre u Tokiju
Sledeća vestAMSS: Pojačan saobraćaj, na put kad je manje toplo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here