Naslovna Dogadjaj U Rumi počinje festival “Mister Vorki”!

U Rumi počinje festival “Mister Vorki”!

PODELI
Foto: vorkyteam.rs

U okviru 6. Festivala jednominutnog filma “Mister Vorki” večeras će, u saradnji sa mrežom “Pravo na vodu”, u Zavičajnom muzeju Ruma, od 19 časova, biti prikazan ekološki film “Plavo srce”, posvećen centralnoj ovogodišnjoj temi “Priroda i film” .

“Lidl” otvara prodavnicu u Sremskoj Mitrovici!

Na istu temu će i u četvrtak u Zavičajnom muzeju biti upriličena projekcija i to filma “Rzav veliki”, dok je glavni takmičarski program festivala jednominutnog filma zakazan za petak i subotu. Svečanost proglašenja pobednika će se održati u nedelju, a organizatori su za svaki festivalski dan pripremili bogat prateći umetnički program.

Foto: Opština Ruma

Osnivač i organizator festivala je Nezavisni filmski centar “Vorky Team” iz Rume, koji neumorno nastavlja svoju misiju propagande života i dela velikana filmske umetnosti – Slavoljuba Slavka Vorkapića, od svog nastanka 2005. godine.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Ruma a koorganizatori su Zavičajni muzej i Kulturni centar „Brana Crnčević“. Lokalni partneri i medijski sponzori su takođe dali svoju podršku festivalu Mister Vorki.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here