Naslovna Posao U Rumi se radi paralelno na novom vrtiću i obnovi bivšeg Doma...

U Rumi se radi paralelno na novom vrtiću i obnovi bivšeg Doma vojske

PODELI
Foto: dnevnik

Lokalna samouprava Rume odlučna je da obnovi impozantnu, ali oronulu zgradu Doma Vojske.

Iako je početak realizacije ovog projekta bio odložen iz administrativnih razloga, sada se radovi intenziviraju. Nakon uvodnog raščišćavanja u unutrašnjosti objekta, počeli su i radovi na uređenju spoljašnjosti.

  • Mislim da u Domu vojske sve ide dosta dobro, te da će u narednom periodu ta zgrada polako početi da dobija izgled kakav i treba da ima – rekao je predsednik opštine Slađan Mančić. – Krenuli su radovi i na krovu, uklanjanje starog pokrivača i postavljanje novog. Pre toga je urađena hidroizolacija, a izvođač me je obavestio da je već 90 odsto stolarije urađeno i čeka ugradnju.

Glavno gradilište koje finansira Opština Ruma vezano je za podizanje još jednog vrtića za rumske mališane. „Kockica 2” biće moderan objekat, po svim savremenim standardima, a Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Poletarac” računa da će na jesen 2022. i ovaj objekat uključiti u rad.

Kako je ocenio predsednik opštine, gradnja „Kockice 2”, odvija se po planu. Reč je o objektu u ulici Alekse Šantića koji će se prostirati na preko 2.600 kvadratnih metara. Opština Ruma u celosti finasira gradnju sopstvenim sredstvima u iznosu od oko 131,7 miliona dinara. Dodatna sredstva biće izdvojena za nabavku opreme i nameštaja, oko 16 miliona dinara, dok će za uređenje okoline sa mobilijarom biti izdvojeno nešto preko 11,5 miliona dinara.

  • „Kockica 2” je već na pola zidanja, u narednih sedam dana do deset dana prva etaža, odnosno, prizemlje, biće završeno. Posle ide ploča, pa druga etaža i kao što smo i planirali do kraja ove godine veći deo radova će biti završen. Objekat će biti stavljen pod krov, što nas raduje, jer se radi o objektu velikih dimenzija, ali za sada sve ide dobro – izjavio je predsednik Mančić.

Rok za završetak radova je 9. jun 2022. godine, pa će tako rumskim mališanima od 1. septembra, 2022/23., biti dostupno novih 280 mesta za upis. „Kockica 2” će imati ukupno 12 soba, četiri za jaslice i osam za decu obdanišnog uzrasta, višenamensku salu, trpezariju, prostor za administraciju, tehničke prostorije, lekarsku sobu, fiskulturnu salu…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here