Naslovna Srem Ruma U Rumi ukinuta vanredna situacija

U Rumi ukinuta vanredna situacija

Foto: rtv

Štab za vanredne situacije doneo je Odluku o ukidanju vanredne situacije u rumskoj opštini.

Izveštaji Doma zdravlja „Ruma” pokazuju da je zaključno sa 4. junom u rumskoj opštini evidentirano 19 lica zaraženih koronavirusom, što je značajno manje od granice od 55 lica, kada je vanredna situacija uvedena.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić rekao je da je u njihovoj opštini vakcinisano 17.758 vakcinisanih, a revakcinisano 15.104 građana.

  • Situacija se smiruje i stiču se uslovi da uđemo u neki normalan rad i život. Naravno, oprez i disciplina su i dalje neophodni, da ne bi ponovo ušli u neku neželjenu situaciju. Imamo i pritiske raznih udruženja za održavanje manifestacija, pre svega, na otvorenom, a nismo mogli davati saglasnost, jer smo bili u vanrednoj sitauciji. I dalje treba da poštujemo mere, držimo odstojanje, izbegavamo rizične skupove i verujem da ćemo se u narednom periodu vratiti što više u normalne tokove- rekao je Mančić.

Štab je doneo i zaključak vezan za zakupninu opštinskih lokala, a pošto je ukinuta vanredna situacije prestala je da važi odluka kojom je su cene zakupnine bile smanjene u iznosu od 50 odsto.

Predsednik Mančić se zahvalio svima koji su uzeli učešće u borbi protiv koronavirusa, posebno medicinskim radnicima, pripadnicima MUP-a, samim građanima.

  • Nazire se kraj epidemije, on je blizu samo zato što su naša Vlada i predsednik obezbedili veliki broj različitih vakcina i što se vakcinisao veliki broj građana. Moramo i dalje raditi na toj masovnoj imunizaciji – put je samo vakcinacija i zato apelujem na sve nas da budu odgovorni prema sebi, ali i prema drugima. Što više nas se vakciniše, brže ćemo pobediti koronu- poručio je Mančić.
IZVORdnevnik
Prethodna vestŠimanovački đaci obeležili Međunarodni dan bicikla
Sledeća vestMEĐUOPŠTINSKA LIGA SREM – ZAPAD Rumljani izborili baraž

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here