Naslovna Srem Ruma U RUMU STIŽE NAJVEĆA BALKANSKA ZVEZDA

U RUMU STIŽE NAJVEĆA BALKANSKA ZVEZDA

PODELI

Poznata estradna umetnica, Svetlana Ceca Ražnatović nastupće na velikom koncertu koji će biće upriličen za sve građane povodom proslave dana Rume, 24. novembra na Gradskom Trgu.

Dan Opštine Ruma i gradsku slavu zvanično će biti otvorena rekonstruisana Glavna ulica.

“Za saobraćaj će biti otvorena Glavna ulica koja će sigurno biti na ponos svim građanima u Opštini Ruma. Tog dana ćemo se zahvaliti i najzaslužnijim pojedincima i kolektivima iz naše opštine, za doprinos razvoju opštine. A ceo taj dan biće posvećen obeležavanju Dana Opštine Ruma i gradske slave“, rekao je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

Otvaranje Glavne ulice i niz svečanosti obeležiće Dan Opštine Ruma

Predsednik Slađan Mančić istakao je da je napravljen rezultat kakav Ruma u prošlosti nije zabeležila, te da je ova lokalna samouprava pokazala da zna da domaćinski vodi Opštinu, koja je lider u Sremu i konstatovao da ima većih gradova od Rume, ali i da je u ovom momentu, Ruma za korak ispred svih.

Predsednik opštine Ruma: Naš grad je lider u Sremu

“To pokazuje naše odgovorno ponašanje prema našem gradu i opštini jer smo se borili da “dovučemo” novac sa viših nivoa vlasti. Sve ukazuje da ćemo ovu godinu završiti sa budžetom od preko 2 milijarde dinara, što ide u prilog tezi da je budžet za ovu godinu realno projektovan”, smatra Mančić.

Proslava ovogodišnjeg Dana Opštine Ruma biće svečanija s obzirom da je u pitanju i obeležavanje stogodišnjice od Velikog narodnog zbora u Rumi i odluke o prisajedinjenju Srema Srbiji.

Sremski biser bogat istorijskim nasleđem

“Položićemo vence na spomenik dr Žarku Miladinoviću, u Crkvi Silaska Svetog Duha na apostole biće služena liturgija, a nakon čega će u porti hrama biti osvećena i kapela posvećena Sv. Stefanu Dečanskom. U Kulturnom centru “Brana Crnčević” biće održana svečana sednica, na kojoj ćemo dodeliti i pomenuta priznanja najzaslužnijim građanima naše opštine. Ono što je sada već izvesno u večernjim satima biće održan i koncert Svetlane Cece Ražnatović. Donatori i privrednici koji su započeli i realizovali velike investicije u našem gradu poklanjaju građanima Opštine Ruma za njihov dan ovaj veliki koncert”, rekao je Mančić.

Niz svečanosti koje će biti održane tokom dana biće završene velikim koncertom koji će početi od 21h. Koncert je poklon građanima, rumskih privrednika i Opštine Ruma.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here