Naslovna Srem Šid U Šidu boravi 1.393 migranta

U Šidu boravi 1.393 migranta

Foto: rtv

ŠID – Iako je Zapadnobalkanska migrantska ruta zvanično zatvorena u martu 2016. godine, ona nije prestala da postoji. Migranti koji borave u Srbiji, i dalje imaju samo jedan cilj, a to je da što pre stignu do jedne od zemalja Zapadne Evrope. Opština Šid, zbog svog geografskog položaja, ponela je možda i najveći teret u rešavanju ovog problema. Na teritoriji ove opštine nalaze se tri prihvatna centra.

Međunarodni dan migranata, 18. decembar,Srbija dočekuje sa uređenim sistemom prihvata i upravljanja migracijama.

U 17 prihvatnih centara za azil kojima upravlja Komesarijat za izbeglice i migracije, smešteno je, ukupno 4427 migranata, od kojih je 807 dece.

Teret ove krize možda najviše osete građani Šida, koji imaju podeljene stavove oko migrantske politike koja se sprovodi u njihovoj opštini.

Važno je napomenuti da su sve pritužbe i problemi koji se stvaraju, problemi koje izazivaju ilegali, migranti koji ne žele da privremeno utočište pronađu u jednom od prihvatnih centara.

U prihvatnim centrima na teritoriji opštine Šid trenutno se nalazi 1.393 migranata. Migracije su problem sa kojim se suočava cela međunarodna zajednica.

U tom pogledu, Srbija je dala svoj ogroman doprinos i može da bude ponosna na human i civilizovan pristup ovom globalnom problemu.

IZVORrtv
Prethodna vestŽestoke kazne: Kosanović i Bondžulić tri meseca na „hlađenju”
Sledeća vestSAMO ALKOHOL! Evo ZAŠTO se nikada NE NAZDRAVLJA sa vodom!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here