Naslovna Dogadjaj U Šidu o osnaživanju i unapređenju položaja žena

U Šidu o osnaživanju i unapređenju položaja žena

PODELI
Foto: rtv

ŠID – U Sali skupštine opštine Šid održan je sednica “Zajedno za osnaživanje i unapređenje položaja žena” koju su organizovale ženska parlamentarna mreža Skupštine autonomne pokrajine Vojvodine i ženska odbornička mreža Šida. Sednicu je otvorio Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šida.

Ženska parlamentarna mreža Skupštine autonomne pokrajine Vojvodine do sada je odžala šest tematskih sednica, sve sa ciljem unapređenja položaja žena i njihovog ekonomskog osnaživanja.

Posle Odžaka, Vršca, Kikinde, Bečeja, Subotice i Žitišta, na red je došao i Šid, gde se održala i poslednja poseta lokalnim samoupravama od strane Ženske parlamentarne mreže.

Okupljenima se na početku obratio zamenik predsednika opštine Zoran Semenović, koji je istakao da se na čak devet, od ukupnih 14, rukovodećih položaja u Šidskim javnim institucijama nalaze žene.

Kako je sednica održana u Šidu bila poslednja za ovaj ciklus, na njoj su sumirani utisci sa prethodnih tematskih sednica na kojima se govorilo o položaju žena u medijima, politici, preduzetništvu, na tržištu rada, ali i o ekonomskom osnaživanju žena, ženama liderkama.

Ženska parlamentarna mreža Skupštine AP Vojvodine nastoji da putem aktivnih diskusija, razmena iskustava, predloga i ideja, a zajedničkim aktivnostima sa ženskim odborničkim mrežama, poboljša položaj žena u društvu, te da pruži podršku zajedničkim programima kojima se promoviše rodna ravnopravnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here