Naslovna Magazin Zdravlje U socijalnim ustanovama i domovima 82 zaražena lica

U socijalnim ustanovama i domovima 82 zaražena lica

PODELI
Foto: rtv

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji virusom KOVID-19 zaraženo je 34 korisnika i 48 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa KOVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima Obrenovac, Mladenovac, Mataruška banja, Kragujevac, Knjaževac i Subotica.

Zaraženih ima i u gerontološkim centrima Srem u Rumi, Domu Bežanijska kosa u Beogradu, službi pomoći u kući Gerontološkog centra Beograd, domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Zavodu za smeštaj odraslih lica ”Male pčelice” u Kragujevcu.

Prisustvo KOVID-a potvrđeno je i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, kao i centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji i u Beogradu.

Zaraženi Kovidom potvrđeni su i u odeljenjima Zvezdara, Vračar, Barajevo i Mladovac beogradskog Centra za socijalni rad u Beogradu.

Prisustvo KOVID-a potvrđeno je i u Sigurnoj kući u Pančevu, Stacionaru pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu, domovima za smeštaj odraslih i starijih ”Terza Eta” u Priboju, ”Una Dom” u Beogradu, ‘ ‘MeliorVita ” u beogradskom Jakovu, “Trem” u Donjem Dušniku – Gadžin Han, i “Domu Topalović” u Kladovu.

Potvrđeni slučajeva ima i Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Adam plus” u Kovačici, Ustanovi za decu i mlade ”Šabac” u Šapcu, Domu za decu i lica ometena u razvoju ”Dr Nikola Šumenković” u Stamnici kao i Ustanovi za odrasle i starije ”Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu.

Ministarstvo je saopštilo da ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 643, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 237.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih ”Doživeti stotu” – Beograd, ”Stara pruga” – Umka i ”Radost” u Negotinu, zbog rešenja o zabrani rada koja je donelo Ministarstvo ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je saopštilo da je doneto i rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ”Nada”, u Beogradu.

“Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji”, saopštilo je Ministarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here