Naslovna Posao U Srbiji se gradi 7.000 stanova za vojsku i policiju

U Srbiji se gradi 7.000 stanova za vojsku i policiju

PODELI
Foto rtv

U Srbiji se trenutno gradi 7.000 stanova za pripadnike vojske i policije, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je u Skupštini Srbije rekao da je pre mesec dana podeljeno 548 ključeva u Novom Sadu i da se gradi još 1.400 stanova u tom gradu.

On je naveo da je u Vranju završeno 200 stanova, u Kraljevu i Kragujevcu će u narednih mesec dana biti useljeno oko 400 ljudi, a do kraja godine bi trebalo u Sremskoj Mitrovici da se završi 190 stanova i u Nišu još 190.

“Sledeće godine treba da se završi u Vranju 300 stanova, u Kraljevu 747, u Kragujevcu još 756, u Novom Sadu još 1.424, a u Beogradu još 1.000 stanova”, rekao je Momirović obrazlažući poslanicima izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

“Ako se vratimo pre 15 godina, pitanje je bilo da li smo imali desetoro ljudi koji su obučeni da upravljaju tenkovima, a mi danas radimo na sedam hiljada stanova koji će biti sigurni domovi za naše vojnike i policajce”, rekao je Momirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here