Naslovna Vreme U Srbiju za vikend stiže pravo prolećno vreme!

U Srbiju za vikend stiže pravo prolećno vreme!

PODELI
Foto: nsuzivo

Dani će biti sunčani i veoma topli sa temperaturama i do čak 20 stepeni, najavljuju meteorolozi. Ipak, prema njihovim rečima, ovi prolećni dani neće dugo potrajati, pa se već 5. februara očekuje drastičan pad temperature za 10 do 15 stepeni.

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić kaže da ćemo još samo sutra biti tmurno i oblačno, a da onda stiže razvedravanje.

– Dan ćemo započeti uz kišu, ali će se veoma brzo razvedriti i prestaće padavine. Što se tiče temperatura, biće primerene godišnjem dobu, merenja će se kretati od šest do deset stepeni. A onda, sutra, sledi pravi vremenski preokret! Verovali ili ne, usred januara u Srbiju će stići proleće. Preksutra će u većem delu naše zemlje biti oko 17 stepeni, dok će u glavnom gradu biti za stepen toplije. Očekuje se da najtoplije bude u Nišu, kao i u Podrinju i jugoistočnim krajevima države, gde će za vikend živa u termometru skočiti na čak 20 stepeni – napominje Đurić.

Sagovornik prognozira da će se “proleće” u našoj zemlji zadržati pet dana.

– Isto vreme zadržaće se i za vikend, jedino će u toku noći između subote i nedelje naići prolazno naoblačenje sa pljuskovima. Međutim, kako dan bude odmicao, tako će i kiša stati. U ponedeljak će takođe biti suvo vreme sa puno sunca, ali će temperature biti neđto niže, pa se očekuje da maksimalna dnevna merenja budu oko 16 stepeni. Svakako najtopliji dan ove zime biće utorak, 4. febuar, kada će gotovo u celoj Srbiji temperatura biti oko 20 stepeni – kaže Đurić.

Da je nakon “prolećnih temperatura” zahlađenje neminovno, slaže se i meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj. On napominje da će za svega nekoliko sati temperatura pasti za čak 10 stepeni.

– Nakon ovih pet veoma toplih dana, kada nam se nije činilo da smo usred zime već proleća, u Srbiju 5. februara stiže zahlađenje! Vreme će biti primerenije kalendaru i godišnjem dobu, a živa u termometru pašće za 10 do čak 15 stepeni. Uz to, da je zima podsetiće nas i sneg i susnežica, koji će padati u kombinaciji sa kišom. Da li će i ovo zahlađenje biti kratkog daha ili će prava zima sa visokim snežnim pokrivačem i “debelim minusom” konačno obradovati našu zemlju, još nije sigurno – kaže Sovilj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here