Naslovna Srem Pećinci U sredu književno veče u Kulturnom centru Pećinci

U sredu književno veče u Kulturnom centru Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Narodna biblioteka u Pećincima organizuje književno veče sa Ljiljanom Šarac, u sredu, 15. juna u 19.00 časova, u holu Kulturnog centra.

Kako su rekli u pećinačkoj biblioteci, ovo je drugo gostovanje autorke Pećincima, a njeni romani su, kako kažu, među najtraženijima kod čitalaca.

Pećinačkim čitaocima Ljiljana će predstaviti svoja dva najnovija romana, „Zlatna žila“ i „Đurđevim stopama“, koje je napisala nakon prvog gostovanja u pećinačkoj opštini.

Ljiljana Šarac rođena je u Smederevu 1971. godine. U rodnom gradu završila je gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Dvanaest godina je radila u Saobraćajnom preduzeću Lasta kao novinar, urednik Revije Lasta i PR. Nakon toga se okreće profesorskom pozivu i danas radi kao nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi „Stefan Dečanski“ u Beogradu. Godinama je pisala i objavljivala pesme. Dobitnik je „Smederevskog Orfeja“. Književni klub Smederevo joj je objavio zbirku pesama Lutka učaurene duše 1997. godine. Do sada je objavila četiri istorijska (Opet sam te sanjao, Gde sam to pogrešila, Zid tajni i Zlatna žila) i dva ljubavna romana (Starija i Stariji). Dobitnica je prestižne nagrade Beogradski pobednik (2019). Član je Književnog kluba Čukarica. Od 2020. član je Udruženja književnika Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here