Naslovna Deca U Sremskoj Mitrovici čekaju “Školu budućnosti”!

U Sremskoj Mitrovici čekaju “Školu budućnosti”!

PODELI
Foto: Novosti.rs

Pri kraju je prva faza izgradnje OŠ “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici, započeta u novembru prošle godine, a nadležni najavljuju da će odmah uslediti i nastavak radova, odnosno kompletno uređenje objekta.

Motiv ubistva strica i dalje tajna!

Ukupna vrednost projekta iznosi 300 miliona dinara, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je dosad izdvojila 63, dok lokalna samouprava učestvuje sa 18 miliona dinara.

– Jedan deo zgrade stare škole će biti srušen zbog prilaza novom objektu, a ostatak prostora će biti izdat. Inače, planiramo i rekonstrukciju fiskulturne sale – kaže načelnik Gradske uprave za zajedničke poslove Miroslav Jokić.

Mitrovački kajakaši otvorili sezonu sa devet medalja

I, dok učenici jedva čekaju useljenje koje je najavljeno za kraj ove godine, direktor Slobodan Stojilković kaže da su je već nazvali “Školom budućnosti”, jer će se u njoj nastava odvijati isključivo po kabinetima, a i uvršteni su u program nazvan “500 škola digitalne nastave”.

Buduća škola se prostire na 4.400 kvadrata, imaće 17 učionica i nekoliko kabineta, te kuhinju i trpezariju, a najavljeno je da će u njoj biti mesta za hiljadu učenika.

U starom školskom objektu koji je sagrađen još 1960. nastavu trenutno pohađaju 824 učenika, ali je zgrada ruinirana zbog prokišnjavanja krova i loših instalacija.

Otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here