Naslovna Srem U Sremskoj Mitrovici dodeljeno 88 ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje

U Sremskoj Mitrovici dodeljeno 88 ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje

PODELI
Foto: RTV

SREMSKA MITROVICA – U Sremskoj Mitrovici dodeljeno je 88 ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje za 2022. godinu.

Ugovore su uručili direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić u prisustvu gradonačelnice Grada Sremska Mitrovica Svetlane Milovanović i direktorice Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Sremska Mitrovica Marijane Grabić. Ukupna vrednost subvencija je 26 miliona dinara.

Ukupno 88 ugovora za dobijanje sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa uručeno je juče u Sremskoj Mitrovici. Proizvodnja kolača, zanatske delatnosti i modeliranje odeće, samo su neke od odabranih budućih biznisa Mitrovčana.

Svečanu dodelu u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličile su Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica i Nacionalna služba za zapošljavanje Republike Srbije u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica

Prema zvaničnim podacima, Grad Sremska Mitrovica ima stopu nezaposlenosti ispod 4% procenta, a dodeli ugovora budućim mitrovačkim preduzetnicima prisustvovala je i gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović.

Ukupna vrednost subvencija iznosi 26 miliona dinara, a među 88 dobitnika je i 4 osobe sa invaliditetom. Ugovore je dodelila ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Čestitajući budućim preduzetnicima, Kisić je istakla zadovoljstvo zbog činjenice da su većina potpisnika ugovora mladi ljudi. Posebno zadovoljstvo istakla je , predstavlja činjenica da veći broj potpisnika čine žene.

Posle dodele ugovora,ministarka Kisić je u društvu direktora Nacionalnih službi za zapošljavanje obišla proizvodni pogon fabrike Metalfer u Sremskoj Mitrovici,gde se upoznala sa proizvodnjom i budućim planovima mitrovačke železare.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here