Naslovna Kultura U Sremskoj Mitrovici “Karavan naive”

U Sremskoj Mitrovici “Karavan naive”

Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA – Sinoć je galerija “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici bila domaćin izložbe pod nazivom “Karavan naive” gde se 26 umetnika naivnog slikarstva predstavilo sa 46 dela. Ova izložba privukla je veliki broj posetilaca a na svečanom otvaranju prisustvovali su i slikari iz Kovačice. Izložba je prodajnog karaktera te svi zainteresovani mogu da kupe neko delo naivne umetnosti.

Pre tri godine, 2017.godine, osmišljen je “Karavan naive” a do sada je predstavljan samo u Kovačici, mestu nadaleko poznatom po ovoj vrsti umetnosti. Mnoštvo slika punih šarenila sinoć je krasilo galeriju u Mitrovici.

Mitrovčani nisu krili oduševljenje slikama koje su rađene u nekoliko tehnika od ulja na platnu do rezbarenja. Kažu da je naiva posebna vrsta umetnosti. Na slikama su predstavljeni raznovrsni motivi a jedan od autora čije 2 slike su izložene tridesetak godina bavi se naivom.

Sremska Mitrovica i ranije je bila domaćin izložbama naivne umetnosti a karavan naive osmišljen je sa idejom da promoviše umetnost naive, kulturni identitet i tradiciju naroda Kovačice.

Izložba će biti otvorena u galeriji do 8.marta i prodajnog je karaktera a potom karavan nastavlja put ka Beogradu i Banja Luci.

IZVORrtv
Prethodna vestKako se održavaju liftovi u zgradama?
Sledeća vestNajskuplja kuća u Novom Sadu otišla za 600.000 evra

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here