Naslovna Srem Sremska Mitrovica U Sremskoj Mitrovici nema novozaraženih, vakcinacija put do izlaza

U Sremskoj Mitrovici nema novozaraženih, vakcinacija put do izlaza


U Sremskoj Mitrovici, prema poslednjim podacima o zaraženima korona virusom, juče nije zabeležen ni jedan pozitivan nalaz kod testiranih lica.

Takođe, nema više ni lica na respiratoru, a sve ih je manje i u kovid odeljenju Opšte bolnice. Grad je izašao iz stanja vanredne situacije, sa 52,41 odsto vakcinisanih punoletnih građana.

“Ja sam se vakcinisala, čak je i moja kćerka došla iz Engleske i ovde primila vakcinu. Mladi sada moraju da se vakcinišu, to im je moj savet”, kaže jedna žiteljka Sremske Mitrovice.

“Izuzetno je važna vakcinacija zbog budućnosti naše dece i zbog nas samiH, da bi opstali”, potvrđuje Snežana Totić, medicinska sestra sa odeljenja pedijatrije, koja se danas vakcinisala.

U Sremskoj Mitrovici vakcinacija traje 145 dana. U tom periodu je imunizovano protiv korona virusa i 2.500 stanovnika iz susedne Bosne i Hercegovine.

Glavni punkt je smešten u sportskom centru “Pinki”, a posebno se obavlja imunizacija u seoskim sredinama. Aktivan tokom vikenda je i mobilni punkt.

Kako bi se približili mladima, koji sa lepim danima život provode na Gradskoj plaži, i tamo je otvoren novi punkt koji će do sredine septembra biti u funkciji svakog dana. Na tom mestu drugu dozu AstraZeneka primio je danas ministar poljoprivrede, vodoprovrede i šumarstva Branislav Nedimović.

“Oni koji su se izborili s virusom znaju koliko može biti teško oboljenje i koliko je opasno. Mladi, bilo bi idealno da se vakcinišete, zato postoji ovaj punkt. Znam da je to teška misija, ali se nadamo da će mladi shvatiti važnost”, poručio je Nedimović za Tanjug.

Oko 30 odsto stanovnika Mitrovice, mlađih od 50 godina, primili su vakcinu, a kada je reč o starijima od 65 godina, procenat vakcinisanih među njima je čak 82 odsto, te su time pokazali najveću odgovornost.

IZVORrtv
Prethodna vestSamo 5 slučajeva infekcije za 7 dana
Sledeća vestAMSS: Pojačan saobraćaj na prilazima većim gradovima

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here