Naslovna Dogadjaj U Sremskoj Mitrovici predstavljen evropski projekat GET2IT

U Sremskoj Mitrovici predstavljen evropski projekat GET2IT

PODELI

Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici predstavljen projekat GET2IT , sufinansiran kroz program Evropa za građane i građanke a glavna tema projekta je volontiranje, posebno za vreme Kovid 19 pandemije. Predstavljen je od strane njegovog nosioca Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, kao i pet primera dobre prakse iz pet evropskih zemalja (Slovenija, Srbija, Italija, Češka i Hrvatska) koji pokazuju kako volontiranje pozitivno utiče na građane tokom pandemije Kovid 19 (kultura, turizam, civilna zaštita i sl.).

Primere dobre prakse u Srbiji predstavili su volonteri Kancelarije za mlade Grada Sremska Mitrovica, koji su u svojoj prezentaciji govorili kako je Kancelarija za mlade uspešno koordinirala svoje volontere u Gradu Sremska Mitrovica tokom kriznog perioda pandemije kroz Kol centar.

Kroz projekat se nastoji da se postigne da građani budu otvoreniji prema volontiranju i da steknu nova znanja i veštine kao i da razviju nove kontakte sa građanima iz drugih zemalja. Jedan od partnera na projektu je i Turistička organizacija Grada Sremske Mitrovice.

Projekat će biti sproveden kroz 5 događaja u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji, Sloveniji i Češkoj od kojih je ovaj današnji prvi u nizu.

100.800 evra je vrednost ovog projekta koji je započet 1. marta ove godine i predviđen da traje do 28. februara 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here