Naslovna Srem Sremska Mitrovica U Sremskoj Mitrovici se neguju aero-sportovi, a taj hobi češto iznedri pilote...

U Sremskoj Mitrovici se neguju aero-sportovi, a taj hobi češto iznedri pilote na MIG-ovima

PODELI
Foto: PROMO/SREMSKA MITROVICA

Malo je poznato da u Velikim Radincima nadomak Sremske Mitrovice postoje aerodrom i aero-klub još od 1949. godine.

U svojoj dugoj tradiciji Aero klub “Sremska Mitrovica” iznedrio je mnoge pilote, vojna lica, vazduhoplovne kapetane i inženjere. Svoj rad organizovali su u nekoliko sekcija letačkih sportova: raketno modelarstvo, jedriličarstvo, ultra lako letenje.

Mi se trudimo da veliku pažnju posvetimo deci koja se kroz raketno – modelarsku sekciju uče praktičnoj primeni fizičkih zakona, kako da naprave letilicu, da je polete i prizeme. Oni kroz tu sekciju dalje razvijaju ljubav prema vazduhoplovnim sportovima, a između njih se regrutuje veliki broj pilota”, rekao je Pero Malešević, član uprave Aero kluba “Sremska Mitrovica”.

Klub ima razvijenu saradnju, pa i ove godine organizuje 18. Sirmijum kup, međunaradno takmičenje u raketnom modelarstvu. Kup ume da okupi takmičare iz čak dvadeset zemalja. Takmičenje je ove godine organizovano 3. i 4. jula na Aerodromu Veliki Radinci i bilo je otvoreno za posetioce, koji su tom prilikom mogli da pogledaju i obiđu letilice kojima klub raspolaže.

Ove godine zbog poznatih okolnosti, taj broj je nešto smanjen, ali važna je ljubav koju mladi ljudi razviju prema nebu i vazduhu, a najvažnije je njihovo druženje, koje se dopunjuje znanjem koje stiču kod nas. Izvestan broj naših članova leti na MIG-ovima i drugim letilicama pri našoj vojsci”, rekao je Pero Malešević za Sremska Mitrovica živi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here