Naslovna Srem U Sremskom okrugu 15 pozitivnih na koronavirus, od toga 11 u Sremskoj...

U Sremskom okrugu 15 pozitivnih na koronavirus, od toga 11 u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: rtv

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, epidemiološku situaciju u Sremu je povoljna, ali nestabilna. Nije zabeležen skok pozitivnih na koronavirus, javljaju se sporadični slučajevi na dnevnom nivou ili nijedan pozitivan ili 2 do 3 lica.

Ukupno pozitivnih pacijenata u Sremskom okrugu sa jučerašnjim danom je 15 lica, od toga u Sremskoj Mitrovici 11. Nadležni i dalje apeluju da se poštuju propisane mere zaštite, od nošenja maski, dezinfekcije, fizičke distance, jer je to jedini način da se kontroliše dalje širenje virusa Kovid 19.

Građani Sremske Mitrovice i pored povoljne epidemiološke situacije i dalje poštuju mere zaštite i apeluju na ličnu odgovornost, kako bi sprečili širenje virusa Covid 19.

Ukupan broj pozitivnih na virus Covid 19 u Sremskom okrugu prema poslednjem izveštaju je 15 lica. Kako kažu epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravlje, epidemiološka situacija je povoljna ali nestabilna. Tačan broj pozitivnih po gradovima u Sremskom okrugu reći će nam doktorka Nada Zec Petković.

S obzirom da je sezona gripa, i da su simptomi slični, pitali smo doktorku kako građani mogu da razlikuju simptome korona virusa od gripa. Između ostalog je istakla da je najsigurnije uraditi PCR test.

U Opštoj Bolnici u Sremskoj Mitrovici trenutno leži 9 lica od kojih je 5 pozitivno na virus Covid 19. Na respiratoru se nalazi jedan pacijent, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj. Takođe, u poslednja 24 časa u Kovid ambulanti pregledano je ukupno 34 lica i nijedno nije hospitalizovano. Nadležni apeluju na poštovanje mera zaštite kako bi bili odgovorni prema sebi i drugima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here