Naslovna Magazin Zdravlje U Sremskom okrugu stabilna epidemiološka situacija, 32 zaraženih

U Sremskom okrugu stabilna epidemiološka situacija, 32 zaraženih

PODELI

Epidemiološka situacija kako u Sremskoj Mitrovici tako i u Sremskom okrugu je stabilna i povoljna, sa što manjim zabeležnim stepenom pozitivnosti i većim brojem izlečenih osoba. Tome govori i broj zaraženi na današnji dan u Sremskom okrugu koji iznosi ukupno 32. I dalje su na snazi opšte zaštitne mere, a nadležni apeluju na građane da ih se pridržavaju. 

I pored povoljnije epidemiološke situacije, Mitrovčani i dalje poštuju mere zaštite koje je sproveo Štab za vanredne situacije, kako bi sprečili dalje širenje koronavirusa i bili odgovorni prema sebi i drugima.

Ukupan broj pozitivnih u Gradu na Savi sa današnjim danom je 20 lica, gde je primećen veoma značajan pad. Sremski okrug ukupno beleži 32 pozitivnih na koronavirus.

Broj aktivnih slučajeva po gradovima u Sremskom okrugu je sledeći:

Sremska Mitrovica – 20 lica

Šid – 7 lica

Ruma – 1 lice

Pećinci – 1 lice

Inđija – nijedno lice

Irig – 1 lice

Stara Pazova – 1 lice

U Opštoj Bolnici u Sremskoj Mitrovici u Kovid centru trenutno se nalazi 18 pacijenata od kojih je 6 pozitivno na koronavirus a jedno je na respiratoru. Od prvog septembra nije bilo preminulih. I dalje se beleži pad prijema i pregleda u kovid ambulanti.

Da podsetimo, svi građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, posebno iz zemalja gde se broj obolelih od korona virusa povećava poput Crne Gore i Hrvatske, biće obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom lekaru u roku od 24 sata od ulaska u zemlju. Ta odluka stupa na snagu od petka 18. septembra u 18 sati, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here