Naslovna Srem Ruma U Sremskom okrugu ukupno 4.585 aktivnih slučajeva korone, NAJVIŠE U RUMI

U Sremskom okrugu ukupno 4.585 aktivnih slučajeva korone, NAJVIŠE U RUMI

PODELI
Foto: Opština Ruma

Ukupno 4.585 akitivnih slučajeva na virus Covid 19 u Sremskom okrugu, saopšteno je na današnjem Štabu za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Kako je rečeno i dalje Opština Ruma i Pećinci imaju najnepovoljniju situaciju, odnosno beleže najviši broj novoobolelih u odnosu na broj stanovnika. U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici hospitalizovano 223 pacijenta, a 22 je na respiratoru. Takođe, od petka odnosno ponedeljka nastupiće nove mere na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, koje će bitii zvanično donete na sledećem Štabu 18. decembra.

Primećen je blagi pad broja zaraženih infekcijom virusa Covid 19 na dnevnom nivou, rečeno je iz Zavoda za javno zdravlje, na današnjem Štabu. I dalje najnepovoljniju siutaciju sa brojem pozitivnih na dnevnom nivou ima Opština Ruma i Pećinci, dok najpovoljniju situaciju ima Opština Šid.

U Sremskom okrugu broj aktivnih slučajeva na virus Covid 19 je 4.585, a od toga po gradovima taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 1116 lica
Stara Pazova – 866 lica
Ruma – 1142 lica
Inđija – 582 lica
Irig – 111 lica
Šid – 322 lica
Pećinci – 446 lica

U Kovid centru Opšte bolnice hospitalizovano je 223 pacijenta od kojih je 152 pozitivno, a 22 na respiratoru. Kako je istakao dr Malobabić primećena je stagnacija u broju hospitalizovanih.

Za vikend u mitrovačkim Kovid ambulanta primećen je blagi pad pregleda pacijenata, u proseku oko 300 dnevno. Kako je istakao doktor Elhag, juče je zabeleženo oko 360 pregleda, od kojih je 234 kontrolnih i 134 prvih. I dalje je veći broj kontrolnih pregleda, što lekari ocenjuju pozitivno.

Jedna od novina što se tiče propisanih mera biće promena radnog vremena objekata brze hrane koji će raditi i vikendom, kao šalterska prodaja, a takođe i novine u redu vožnje gradskog prevoza. Ove mere će zvanično biti donete u petak 18. decembra na sledećem Štabu.

Prethodne nedelje izvršeno je ukupno 287 nadzora, raznih uslužnih objekata, te nije bilo zabeleženih većih kršenja propisanih mera, rečeno je na Štabu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here