Naslovna Srem U Sremu epidemiološka situacija pod kontrolom

U Sremu epidemiološka situacija pod kontrolom

PODELI

SREMSKA MITROVICA – Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici karakteriše se kao stabilna i kontrolisana.

Na ovonedeljnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji na teritoriji Srema kao i Grada Sremske Mitrovice uočeno je da je u protekla tri dana veći broj oporavljenih i slabiji rast pozitivnih, a problema prilikom testiranja nema ističu nadležni. U Korona centru u okviru bolnice takođe je zabeležen pad broja pacijenta dok je broj javljanja u Kovid ambulantu na novoj lokaciji u okviru bolnice takođe u padu.

Podaci Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici govore da problema u vršenju PCR -a i seroloških testova nema ali PCR dijagnostika po broju prednjači. Broj oporavljenih lica sve je veći dok se na teritoriji celog Srema 190 lica nalazi u izolaciji jer su označeni kao kontakti. U Mitrovici je aktivno ukupno 132 slučaja Korone.

U Korona centru u okviru bolnice takođe je manje pacijenata nego ranije. 9 lica nalazi se na respiratoru a 2 mlađa pacijenta skinuta su sa ovog aparata. Od četvrtka zabeleženo je 2 smrta slučaja, jedno lice iz Sremske Mitrovice i jedno iz Stare Pazove.

Kovid ambulanta nalazi se na novoj lokaciji u okviru opšte bolnice na bolničkom prijemu i od petka radi 24 sata. Broj javljanja pacijenata u ambulantu je blago ispod proseka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here