Naslovna Srem U Sremu nema zaraženih: U Inđiji dezinfekcija na svakom koraku

U Sremu nema zaraženih: U Inđiji dezinfekcija na svakom koraku

PODELI
Foto: indjija.net

INĐIJA: Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Inđija donete su opštinske mere koje treba da doprinesu smanjenju pojave koronavirusa na minimum.

-Obustavlja se rad teretana, noćnih klubova, diskoteka, sala za venčanje i proslave, ograničava se rad kafića i restorana od 8 do 20 časova- navode u Opštini. -Osim telefona Doma zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” uvode se dve direktne telefonske linije u Opštini, ali će pokušati i da obezbede što veći broj maski za stanovništvo. Upućen je i apel svima da se odgovorno i solidarno ponašaju.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak kaže za “Dnevnik da osim škola i vrtića, neće raditi ni igraonice, a rad kafića biti ograničen do 20 časova.

-Trudićemo se da kupimo što više i Opština se nada da će obezbediti 50.000 maski za naše građane. U sve javne ustanove, kao i na ulazu i izlazu sa pijace biće postavljena dezinfekciona sredstva, kao i obavezno korišćenje maski. Uspostavljene su i telefonske linije u Opštini koje će raditi non stop, sve ambulante, kao i Hitna služba i još jedan broj u Domu zdravlja biće dostupan građanima 24 sata- ističe Gak. Najvažnija stvar u ovom momentu je informacija, ukoliko neko prepoznaje neke simptome da može da nazove ili ako zna nekog da je doputovao iz inostranstva, a da se nije javio lekaru, ali i stariji građani kojima treba nešto da se donese slobodno nek pozovu.

Vojske još nema na ulicama Inđije, niti ispred Doma zdravlja, ali Inđija još uvek nema nijednog zaraženog na teritoriji njihove Opštine.

-Još uvek nema zaraženih na teritoriji Srema- kaže Gak. -Važno je i reći građanima da je Inđija apsolutno snabdevena i nema potrebe za većom kupovinom bilo čega. Radnje su pune robe i praznih rafova u prodavnicima nema. Pozivam građane da budu solidarni i odgovorni.

On ističe da su ljudi počeli i da zovu na telefone bez razloga, a moraju imati u vidu i da ostave telefonske linije za nužne pozive.

-Građani koji i pozovu Dom zdravlja da im se nešto donese, biće usmereni gde treba i to su pozivi koje očekujemo- kaže predsednik Opštine Inđija.

Prilagođen je i autobuski saobraćaj, koji ide kao za vreme letnjeg raspusta, jer svakako deca ne idu u školu.

Nakon sastanka Štaba za vanredne situacije, predsednik Opštine Inđija održao je i sastanak sa privrednicima iz Inđije.

Danska kompanija Grundfos tokom vikenda je preventivno obustavila rad, odluka je doneta na najvišem nivou menaymenta i primenjena je u svim proizvodnim pogonima u Evropi.

-S obzirom da veliki broj privrednika posluje u Inđiji i imaju veliki broj zaposlenih, morali smo da utvrdimo mere bezbednosti. Neki od njih su kratko obustavili proizvodnju, dok su drugi najavili da će možda u narednim danima- kaže Gak. -Najvažniji je protok informacija i predostrožnost. Neke kompanije su odlučile da između dve smene rade kompletnu dezinfekciju. Mere će se menjati na dnevnom nivou, zavisno od situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here