Naslovna Magazin Zdravlje U Sremu povoljnija epidemiološka situacija

U Sremu povoljnija epidemiološka situacija

PODELI
Foto: Language Connect

U Sremskom okrugu epidemiološka siutacija je i dalje vanredna, ali je primećen pad broja novoobolelih od korona virusa u svim opštinama u Sremskom okrugu izuzev Stare Pazove i Pećinaca. Ukupno aktivnih slučajeva u Sremu je 519.

Epidemiološka situacija u Sremskom okrugu je nešto povoljnija u odnosu na prethodni period, rečeno je na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica. U većini opština je zabeležen pad broja novoobolelih od virusa kovid 19, ali je situacija i dalje ocenjena kao vanredna.

Iz sremskomitrovačkog Doma zdravlja ističu da u gradu na Savi vlada velika zainteresovanost za vakcinacijom, da se ista obavlja bez problema, kao i da su obezbeđene dovoljne doze vakcina za sve one koji su iskazali želju da je prime. U Sremsku Mitrovicu stigle su i prve doze Astra Zeneka vakcine.

Ukupan broja aktivnih slučajeva na korona virus u Sremu je 519, od toga po jedinicama lokalne samouprave taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 117 lice

Stara Pazova – 173 lica

Ruma – 71 lica

Inđija – 68 lica

Irig – 8 lica

Šid – 43 lice

Pećinci – 39 lica

Direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Dragan Malobabić je takođe na sednici Štaba ocenio trenutnu epidemiološku situaciju kao povoljniju u odnosu na prethodni period, te izrazio nadu da će se broj pacijenata u bolničkom Kovid centru smanjivati i narednih dana.

U prethodnih sedam dana na teritoriji okruga Srema na prisustvo virusa kovid 19 testirano je ukupno 1.407 lica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here