Naslovna Magazin Zdravlje U Sremu povoljnija epidemiološka situacija

U Sremu povoljnija epidemiološka situacija

PODELI
Foto: Language Connect

Epidemiološka situacija sa korona virusom u Sremu je povoljnija u odnosu na prethodni period, a ukupno aktivnih slučajeva na virus kovid 19 je 3.575.

Epidemiološka situacija u Sremskom okrugu je povoljnija u odnosu na prethodni period, primećen je blagi pad novoobolelih. Ukupan broj aktivnih slučajeva na korona virus u Sremu je 3.575.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici hospitalizovano je ukupno 173 lica, a 13 pacijenata je na respiratoru, saopšteno je na današnjem Štabu za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica.

Registrovan je pad novoobolelih lica u odnosu na prethodnu nedelju, ali se i dalje radi o visokom nivou oboljevanja, kažu iz Zavoda za javno zdravlje.

U Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva na virus Covid 19 je 3.575, od toga broj obolelih po jedinicama lokalne samouprave je sledeći:

Ruma – 789 lica

Stara Pazova – 778 lica

Sremska Mitrovica – 757 lica

Inđija – 564 lica

Pećinci – 402 lica

Šid – 221 lica

Irig – 64 lica

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, situacija je stabilna sa blagim padom broja hospitalizovanih. Na bolničkom lečenju je ukupno 173 pacijenta od kojih je 92 pozitivno na korona virus, a lica je 13 na respiratoru. Tokom praznika zabeležen je manji broj pregleda u sremskomitrovačkim kovid ambulantama.

Kontrolne preglede Mitrovčani i dalje mogu obaviti u dve kovd ambulante i to u 7. i u petoj zdravstvenoj ambulanti u periodu od 07 do 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here