Naslovna Magazin Zdravlje U Sremu ukupno 856 pozitivnih na koronu, najviše zaraženih u Inđiji i...

U Sremu ukupno 856 pozitivnih na koronu, najviše zaraženih u Inđiji i Rumi

PODELI
Foto: rtv

U Sremu ukupno 856 lica pozitivno na koronavirus, Inđija i Ruma beleže najveći broj zaraženih na dnevnom nivou.

Prema poslednjem izveštaju Štaba za vanredne situacije zaključno sa 19. novembrom u Inđiji i Rumi se registruje najveći broj novoinficiranih koronavirusom na dnevnom nivou. Kako je rečeno na današnjem Štabu, raste broj obolelih na virus kovid 19, u Sremskom okrugu ukupno je 856 aktivnih slučajeva infekcije, dok u Kovid centru Opšte bolnice leži ukupno 120 pacijenata, gde je primećen veći broj mlađih osoba. S obzirom na rezultate, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, kažu iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Prema poslednjem izveštaju Štaba za vanredne situacije, Opština Inđija i Ruma beleže najveći broj novoobolelih na dnevnom nivou, kažu iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Zaključno sa 19. novembrom u Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva na virus Covid 19 je 856. Po gradovima taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 351 lice
Stara Pazova – 52 lica
Ruma – 188 lica
Inđija – 187 lica
Irig – 24 lica
Šid – 43 lica
Pećinci 21 lice

120 pacijenata leži u Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, od toga je 89 lica pozitivno, a na respiratoru 16 lica. Kako kažu, bolnica je spremna za pacijente i dobro opremljena sa kiseonikom i respiratorima.

U kovid sistem uključena je i 7. zdravstvena ambulanta, a kako kaže doktor, juče je u ovoj amblanti ukupno obavljeno 63 kontrolnih pregleda.

Uz pomoć Grada, Crvenog krsta, i vojske, u dvorištu prijema Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici postavljeni su šatori, kako bi svim pacijentima bili omogućeni topli uslovi dok čekaju na pregled.

Kako su najavili nadležni, šatori će biti postavljeni i ispred 7. zdravstvene ambulante, s obzirom da je u čekaonici dozvoljeno samo 3 pacijenta, kako bi se ispoštovala mera fizičke distance.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here