Naslovna Srem Fruška gora Akcija pešačenja “Klasična Fruška gora”

Akcija pešačenja “Klasična Fruška gora”

PODELI
Foto: ilustracija

Planinarsko društvo “Naftaš” danas, 21. septembra organizuje jednodnevnu planinarsku akciju “Klasična Fruška gora” sa polaskom u 8.50 časova, redovnom prigradskom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo.

Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu. Povratak je autobusom iz Paragova po završetku akcije

Ruta je: Paragovo – vidikovac – kota 392 – kota 224 – kota 284 – kota 451 – kota 319 – kota 362 – kota 407 – kota 509 – kota 482 – kota 185 – Paragovo.

Staza je zahtevna. Na akciju mogu ići planinari koji redovno planinare, imaju dovoljnu kondiciju da savladaju planiranu stazu planiranim tempom i sposobni su da se samostalno i bezbedno kreću po strmom i klizavom terenu. Preporučuje se upotreba štapova jer su na nekim delovima staze neophodni a neophodne su i kvalitetne planinarske cipele. Deo staze je možda teže prohodan: šiblje, koprive i kupine (u pitanju je markirana staza ali pošto je niko ne održava zarasla je). Staza je dužine 20 km sa 1200 m uspona i isto toliko silaska.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here