Naslovna Dogadjaj U subotu autoputem kroz Beograd vožnja podrške “pravoslavnom narodu” u Crnoj Gori

U subotu autoputem kroz Beograd vožnja podrške “pravoslavnom narodu” u Crnoj Gori

PODELI

Više udruženja građana i fondacija organizovaće u subotu, 29. avgusta protestnu vožnju autoputem kroz Beograd kojom će, kako su najavili, pružiti podršku “pravoslavnom narodu” u Crnoj Gori.

Najavljeno je da će se učesnici protesta okupiti u 17 časova kod auto pijace na Bubanj potoku odakle će zaustavnom trakom autoputa Beograd – Šid krenuti ka aerodromu “Nikola Tesla”.

 “Javnim okupljanjem i protestnom vožnjom ćemo na civilizovan i dostojanstven način da skrenemo pažnju na sveopštu ugroženost srpskog naroda i neprekidno ponižavanje, vređanje o istini i pripadnosti srpske kulturne baštine u kolevci identiteta srpskog naroda, njegovog jezika i ćiriličnog pisma, kao i sastradanje srpske pravoslavne crkve“, naveli su organizatori skupa.

 Dodali su da će skup proteći “bez ikakvih stranačkih obeležja i političkih konotacija već isključivo u duhu pravoslavlja i crkve”. Organizatori protestne vožnje su udruženje građana “Knez Miroslav”, “Svi za Kosmet”, “Pravoslavna fondacija”, “Ćirilica”, “Društvo cara Nikolaja”, “Zdravlje božuri”, Udruženje Mojkovčana i Udruženje Pljevljaka. 

Podsetimo da je u nedelju organizovana auto-litija koja je iz Beograda išla do granice sa Crnom Gorom. U koloni dugačkoj oko pet kilometara učestvovalo je nekoliko stotina građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here