Naslovna Dogadjaj U subotu sve u znaku kukuruza

U subotu sve u znaku kukuruza

PODELI
Foto: Opstina Pecinci

Dvorište Aksentijevog kućerka u Ogaru u subotu, 28 septembra,biće u znaku kukuruza i kukuruzovine tokom treće manifestacije pod nazivom „Kurzovina fest“, koji i ove godine organizuje Turistička organizacija opštine Pećinci,pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Saveta mesne zajednice Ogar.

Po rečima Ljubice Bošković, direktorice pećinačke TO, posetioce očekuje bogat program i dobra zabava od 14.00 časova pa sve do večernjih sati.

„U ovom autentičnom ambijentu seoske kuće i dvorišta, udruženja žena predstaviće posetiocima svoje aktivnosti, a na štandovima izložiti tradicionalne prehrambene proizvode. Štandovi će biti inspirisani jesenjem motivima, motivima kukuruza i posebno dekorisani za ovu manifestaciju. Glavna nagrada manifestacije je nagrada za najbolji kolač na kurzovini. Posebna nagrada manifestacije Kurzovina fest, a u čijem takmičenju mogu da učestvuju svi posetioci, je nagrada za najveći klip kukuruza“ – rekla je Bošković.

Tokom trajanja manifestacije posetioci će moći da učestvuju u radionicama ručnih i umetničkih zanata, takmičenju u igri mice, brzom krunjenju kukuruza i pravljenju čardaka od čokanja. Organizator je za posetioce obezbedio posluženje poslastica pripremljenih od kukuruza, vožnju fijakerima i zabavni program učenika osnovne škole, lokalne kulturno-umetničke i pevačke grupe i svirku rok benda Matriks.

„Kurzovina fest“ u Ogaru, pećinačka TO organizuje u saradnji sa Mesnom zajednicom Ogar, Udruženjem građana „Ogarčanke“, Udruženjem građana „Ogarnizacija“, Lovačkim društvom iz Ogara, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Ogara, Predškolskom ustanovom “Vlada Obradović Kameni” i Udruženjem poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here