Naslovna Srem Pećinci U susret proleću i lastama

U susret proleću i lastama

PODELI

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ iz Kupinova, već četiri godine realizuju projekat „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ u okviru kojeg organizuju brojne ekološke aktivnosti – od ekoloških kreativnih radionica, izleta, preko uređenja škole i školskog dvorišta, obeležavanja važnih ekoloških datuma, do učešća na raznim konkursima vezanim za ekološke teme. Tokom protekle nedelje učenici dva odeljenja četvrtog razreda, među kojima su bila i deca koja nisu članovi Diogenovog Eko-tima, obeležili su Međunarodni dan lastavica.

Kako nam je rekla učiteljica Marjana Mihajlović cilj ovakvih aktivnosti je da se u ekološke aktivnosti, pored članova Eko-tima, uključi što veći broj dece, kako bi se od najranijih dana edukovala o značaju brige o životnoj sredini.

“Pored lošeg vremena, snega i vetra, deca su u želji da pozdrave proleće malenim lastavicama priredili gozbu u vidu kolačića spravljenog od želatina i raznog semenja. Učenici su po završetku nastave kolačiće kačili po drveću u nadi da će se u ponedeljak vratiti u svoju školu gde će zateći bar jednu lastavicu kao simbol lepšeg vremena koje nas očekuje” – rekla je Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here