Naslovna Srem U toku anketiranje poljoprivrednih gazdinstava u Sremu

U toku anketiranje poljoprivrednih gazdinstava u Sremu

PODELI

Anketa o strukturi poljoprivrednih gaydinstava, koju u celoj Srbiji sprovodi Republički zavod za statistiku, počela je 1. oktobra i biće završena 30. novembra. Zavod se za realizaciju ankete na lokalu oslanja na stručne službe, pa su tako u pećinačkoj opštini anketari iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci. Kako smo saznali od predsednice Udruženja Marijane Panić, koja je ujedno i jedan od anketara, do sada je na terenu obrađena polovina od ukupno 434 gazdinstva, koliko ih ima na teritoriji opštine.

„Do sada je obrađeno 220 poljoprivrednih gazdinstava. Anketiranje je završeno u Pećincima, Popincima, Prhovu, Ogaru, Brestaču i Donjem Tovarniku, a u toku je anketiranje u Šimanovcima. Važno je da se naglasi da će podaci koji se prikupljaju biti korišćeni samo zbirno u statističke svrhe i da se ne mogu koristiti u druge svrhe.

Velika olakšica u sprovođenju ankete nam je poverenje koje kao predstavnici Udruženja već uživamo kod poljoprivrednih prozvođača, sa kojima imamo odličnu saradnju. Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci broji 222 člana i taj broj svakodnevno raste, a u ovom trenutku imamo preko 500 korisnika našeg SMS servisa‟ – rekla nam je Marijana Panić.

Cilj ankete je da se sveobuhvatno sagleda stanje poljoprivrede u Srbiji između dva popisa, a prikupljaju se podaci za period od 1. oktobra 2017. do 30. septembra 2018. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here