Naslovna Posao U toku izbor izvođača za jeftine stanove u Beogradu

U toku izbor izvođača za jeftine stanove u Beogradu

PODELI
Foto rtv

BEOGRAD – Za izgradnju prvih 250 stanova u Beogradu za pripadnike snaga bezbednosti na lokaciji “Lakat krivina” u Zemunu u toku je izbor izvođača radova, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Planirano je da se u blizini “Lakat krivine” kod Galenike, kako je ranije najavljeno, izgradi ukupno 1.000 stanova.

Inače, u okviru Projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti trenutno se izvode radovi u šest gradova u okviru I A faze od ukupno 1.530 stanova.

U Nišu se gradi 190 stanova, u Vranju 186 stanova, u Kraljevu 200, u Kragujevcu 216, u Novom Sadu 548 i u Sremskoj Mitrovici 190 stanova.

Pored toga, započeta je izgradnja još 438 stanova u Novom Sadu u okviru I B faze.

Ukupno je u okviru I B faze u pripremi izgradnja oko 6.500 stanova u Beogradu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu.

U okviru tog projekta (I A i I B faza) planirano je da bude izgrađeno ukupno oko 8.000 stanova.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović ranije je najavila da će prvi stanovi biti gotovi u Vranju, gde će obe zgrade biti završene polovinom februara, a do kraja tog meseca i useljene.

Jeftini stanovi će se prodavati po subvencionisanoj ceni od najviše 500 evra po metru kvadratnom, u šta je uključeno komunalno opremanje.

Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti iniciran je krajem 2017. kad je održana konstitutivna sednica vladine Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanove za pripadnike snaga bezbednosti, na osnovu kojeg se projekat realizuje, usvojen je u maju 2018. u Narodnoj skupštini.

Pored rešavanja stambenog pitanja velikog broja pripadnika snaga bezbednosti, očekivani efekat programa je i dalji rast građevinarstva i rast BDP-a, kao i angažovanje domaće građevinske operative i korišćenje domaćeg građevinskog materijala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here