Naslovna Srem Ruma U toku izgradnja nove gasne kotlarnice u Rumi

U toku izgradnja nove gasne kotlarnice u Rumi

PODELI
Foto: RTV

RUMA – U toku je izgradnja nove gasne kotlarnice u Rumi u zoni Centar-jug i to će biti šesta po redu gasna kotlarnica u ovoj opštini, piše RTV.

Gasifikacija kotlarnica, gde to bude moguće, ili izgradnja novih, nastaviće se i u narednom peiodu, a kako ističu iz lokalne samouprave prelazak sa mazuta na gas vrši se u cilju zaštite životne sredine. Očekuje se da nova gasna kotlarnica bude završena pre početka grejne sezone. 

Stanovnici još jednog dela centralne gradske zone u Rumi biće u mogućnosti da se tokom predstojeće grejne sezone greju na gas.

Ovaj deo grada koji je prevashodno poslovno stambeni sektor do sad se grejao na mazut. Kako isiču iz JP “Stambeno” Ruma sa stanovišta zaštite životne sredine problem zagađenja bilo je nephodno rešiti pa će doskorašnja opcija grejanja na mazut biti prebačena na gas kao ekološki prihvatljiviji energent.

Iz lokalne samouprave ističu da će zahvaljujući drugom rebalnsu budžeta u skorije vreme biti moguće uraditi 200 metara toplovoda do Doma zdravlja u Rumi.

Postojeći toplovod i novi, koji je u izgradnji, predstavljaće dva izvora za ceo grejni sektor. Stara mazutna kotlarnica prevodi se u stanje tehničke rezerve što je kako ističu iz JP “Stambeno” i zakonska obaveza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here