Naslovna Dogadjaj U toku izgradnja svlačionice na stadionu u Buđanovcima

U toku izgradnja svlačionice na stadionu u Buđanovcima

PODELI
Foto: dnevnik

RUMA: Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić obišao je radove na izgradnji svlačionice na fudbalskom igralištu u Buđanovcima, koje Opština Ruma finansira sa 4,6 miliona dinara, bez PDV-a.

Zajednički tender za unapređenje sportske infrastrukture obuhvatiće radove na stadionu FK „Mladost“ u Buđanovcima, kao i rekonstrukciju objekta na stadionu „Slovena“ u Rumi i izgradnju reflektora u Vognju. Radovi u Buđanovcima su bili više nego neophodni, tvrde u klubu, jer je poslednje veliko ulaganje bilo davne 1976. godine.

Buđanovački fudbalski klub dobiće reprezentativan objekat, ocenio je predsednik Mančić, dodajući da je zadovoljan dinamikom radova.

  • Rok za izvođenje ovih radova je 90 radnih dana. Mislimo da će radovi biti završeni pre roka. Buđanovci kao selo, a posebno fudbalski klub će nakon završetka radova dobiti jednu uređenu zgradu, bolje uslove za svu decu koja se bave fudbalom. Sezona će početi 15. ili 16. avgusta, a ovaj objekat će biti jedan od reprezentativnijih- kaže Mančić.

Svetislav Jovanović trener buđanovačke „Mladosti“, kao igrač i trener već četiri decenije je prisutan na seoskom igralištu, kaže da je ovo veliki dan za sve koji vole sport u Buđanovcima.

Kapitalni projekti se nastavljaju uprkos koronavirusu
U Buđanovcima će se uskoro raditi i uređenje Doma kulture, a predsednik opštine Ruma Slađan Mančić ističe da lokalna samouprava vodi odgovornu finansijsku politiku, što je, kako kaže, zbog sveukupne situacije veoma značajno.

  • Sve ono što smo planirali od kapitalnih stvari realizujemo i privodimo kraju, to su bitne stvari za građane: kotlarnice, putna infrastruktura, sportska infrastruktura. Pušten je tender za izgradnju gasovoda, tender za održavanje objekata po mesnim zajednicama će biti vrlo brzo otvoren. Kreću i projekti „Participativnog buyetiranja”. Trudimo se da, uz prethodnu analizu i procenu prioriteta, uradimo što više projekata- rekao je Mančić.
  • Veliki dan za sport, veliki dan za omladinu, veliki dan koji ću sigurno dugo pamtiti. Objekat se gradi, raste iz dana u dan i imamo veliki motiv svi u klubu da naredne sezone u Međuopštinskoj ligi Srem napravimo dobar rezultat. Verujem da će bolji uslovi na našem igralištu privući novu decu, koja će u dogledno vreme postati naši prvotimci- kazao je Jovanović.

Slađan Mančić kaže da je epidemiološka situacija u njihovoj opštini dosta bolja, ali ističe da to ne znači da je momenat za opuštanje, pozivajuću Rumljanje na oprez i odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here