Naslovna Srem Fruška gora U toku poslednja faza rekonstrukcije puta ka Fruškoj gori – Vrednost projekta...

U toku poslednja faza rekonstrukcije puta ka Fruškoj gori – Vrednost projekta 305 miliona dinara

PODELI

Za mesec dana put ka Fruškoj gori, odnosno Grebenski put od raskrsnice sa državnim putem II A-100 na Banstolu do hotela Norcev, dobiće potpuno novi izgled, jer je u toku poslednja faza rekonstrukcije saobraćajnice u dužini od 9,5 kilometara.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Opštine Inđija, vrednost projekta je 305 miliona dinara, od čega je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila oko 290 miliona dinara, a ostatak lokalna samouprava.

– Korak po korak istrajavamo u nameri da kompletno rekonstruišemo Grebenski put u dužini od 54 kilometara. U pitanju je veliki posao i trajaće više godina, ali ovaj prvi deo je praktično na samom kraju. Reč je o saobraćajnici veoma važnoj za razvoj turizma na Fruškoj gori, ali i za ljude koji žive na Banstolu – rekao je prilikom obilaska radova predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Projekat navedene deonice sufinansirala je i Opština Inđija, iako se saobraćajnica kroz njenu teritoriju prostire samo 500 metara.

– Kada radimo u zajedničkom interesu AP Vojvodine i Srbije, možemo uraditi i tako velike projekte. Očigledno je da svi imamo zajednički cilj, a to je da Fruška gora postane turistička destinacija broj jedan u Vojvodini i jedna od najznačajnijih u Srbiji – rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Rekonstrukcijom puta značajno će se povećati bezbednost u saobraćaju, ali i turistička atraktivnost planinskog bisera Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here