Naslovna Dogadjaj U ustanovama i domovima za stare 306 zaraženih

U ustanovama i domovima za stare 306 zaraženih

PODELI

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa korona kod 218 korisnika i 88 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 739, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 289.

Prisustvo kovida-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima Beograd-RJ Voždovac, Bežanijska kosa, Mladenovac, Knjaževac, Subotica, ”Srem” u Rumi, u Nišu, Kragujevcu, u Novom Sadu – RJ Liman, Futog i Novo naselje.

Virus je registrovan i u službama Pomoć u kući gerontoloških centara Subotica i Beograd, Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, domskim odeljenjima pri Centru za socijalni rad u Brusu i Despotovcu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Kovid-19 potvrđen je i u centrima za socijalni rad u Vranju, Leskovcu, Sečanj, ”Toplica” u Prokuplju, za opštine Žabalj i Titel, kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji, Novom Sadu i Beogradu.

Virus je registrovan i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, “Trem” – Donji Dušnik, opština Gadžin Han, ”Dom Topalović”, Kladovo, ”Dom Zlatno srce”, ”Mojsilović plus’ ‘, ”Bonaca”, ”Rea Martia” , “Altina 2” i “Duga plus” u Beogradu, ”Terza Eta” u Priboju.

Korona je ušla i u Ustanovu za smeštaj i negu starih lica ”Nacionalni dom”, Vladimirovac, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ”Srce u jabuci”, Jabuka, Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije ”Gvozden Jovančićević” Veliki Popovac, Zavod za vaspitanje dece i omladine, Beograd i u Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. Beograd.

Ministarstvo za rad donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ”Nada”, “Doživeti stotu”, “Stara pruga” u Beogradu i “Radost” u Negotinu, podseća se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here