Naslovna Magazin Zdravlje U ustanovama socijalne zaštite i domovima 345 pozitivnih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima 345 pozitivnih

PODELI
Foto: rtv

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih koronavirus je potvrđen kod 244 korisnika i 101 zaposlenog.

ako navodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, virus je prisutan u gerontološkim centrima u Mataruškoj Banji, “Srem” u Rumi, na Voždovcu, Bežanijskoj kosi, Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, Nišu i u dva novosadska u Futogu i na Limanu.

Virus je prisutan i u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, u Domu za smeštaj starih u Smederevu i u Brusu u Domskom odeljenju pri Centru za socijalni. Prema navodima Ministarstva virus je prisutan u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, u Domu za smeštaj starih Surdulica; Domu za stare i penzionere u Kuli, Domu za mentalno ometene u Tutinu.

Domu za smeštaj odraslih Kulina, kao i u centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, Leskovcu, Žablju i Titelu, Sečnju, Pančevu. Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu u Ćupriji, u Novom Sadu i Beogradu.

Virus je prisutan i u beogradskom Centru za socijalni rad u odeljenjima na Zvezdari, Mladenovcu, Lazaravecu, na Čukarici, u Sigurnoj kući pri Centru za socijalni rad “Solidarnost” Pančevo.

Virus je evidentiran i u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Terza Eta” u Priboju, u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Trem”, Donji Dušnik, opština Gadžin Han, “Dom Topalović” Kladovo, “Adam plus”, Kovačica, “Dom Zlatno srce” Umka.

Na spisku je i Ustanova za smeštaj i negu starih “Nacionalni dom” u Vladimirovcu, Domu za smeštaj odraslih i starijih “Bonaca” Beograd, “Rea Martia” Zemun Polje, “Konak” Sremska Kamenica. Ministarstvo je saopštilo da je virus prisutan u Ustanovi za decu i mlade “Šabac”, u Domu za ometena u mentalnom razvoju “Srce u jabuci”, Jabuka Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije “Gvozden Jovančićević” Veliki Popovac.

Isti problem, kako navode, prisutan je i u beogradskoj Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. kao i u Udruženju “Caritas Šabac”, Šabac.

Do sada su izlečena 644 korisnika ustanova socijalne zaštite i 247 zaposlenih, naveli su u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here