Naslovna Magazin Zdravlje U ustanovama socijane zastite i domovima 256 pozitivnih

U ustanovama socijane zastite i domovima 256 pozitivnih

PODELI

U Srbiji u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih virusom korona zaražena su 162 korisnika i 94 zaposlena.

Među ustanovama u kojima je virus prisutan, prema podacima resornog Ministarstva su i domovi za mentalno ometene u razvoju u Tutinu i ”Srce u jabuci”, Jabuka, Pančevo.

Virus je prisutan u gerontološkim centrima Voždovac, kao i onima u Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, “Srem” u Rumi, Kragujevcu, Mataruškoj Banji i tri novosadska na Limanu, Futogu i Novom naselju.

Virus je prisutan i u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Subotica i Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domskom odeljenju pri Centru za socijalni rad u Despotovcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Kako je Ministarstvo za rad saopštilo prisustvo virusa je potrvđeno u Centru za socijalni rad u Vranju, Leskovcu, Žabalj, Titel, Sečanj, Toplica u Prokuplju kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Chupriji, Novom Sadu, Boegrad.

Korona virus potvrđen je kako navodi ministarstvo, u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Duga plus”, “Bonaca” i “Dedinje”, Beograd, “Trem”, Donji Dušnik, opština Gadžin Han. “Dom Topalović”, Kladovo, “Zlatno srce”, Umka, “Villa Ancora” Palić, “Konak” Sremska Kamenica i “Terza Eta” Priboj.

Prisustvo virusa je potvrđeno u Ustanovu za smeštaj i negu starih “Nacionalni dom” Vladimirovac, Ustanovi za odrasle i starije “Gvozden Jovančićević” Veliki Popovac i beogradskoj Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu”, Beograd, “Stara pruga”, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada”, u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here