Naslovna Srem U Vojki humanitarni turnir u malom fudbalu za malog Veljka Savića

U Vojki humanitarni turnir u malom fudbalu za malog Veljka Savića

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

VOJKA – Mesni odbor Srpske napredne stranke u Vojki organizuje humanitarni turnir u malom fudbalu za četvorogodišnjeg sugrađanina Veljka Savića koji boluje od neizlečive bolesti Lesh Nyhan sindrome (Leš Najanovog sindroma). 

Do sada se prijavilo 8 ekipa od po 12 članova a zanimljivo je to što svaka ekipa predstavlja po jednu vojačku ulicu. Jedan od uslova je bio da igrači po ekipi prijave jednog koji je stariji od 40 godina i jednog koji je mlađi od 18, kako bi se sugrađani motivisali da u što većem broju dođu da učestvuju u ovom humanom događaju. 

Sav prikupljen novac od dobrovoljnih priloga, kotizacije ekipa, prodaje napitaka i namirnica biće uplaćen na Veljkov račun. Turnir se realizuje uz podršku opštine Stara Pazova i MZ Vojka.

Turnir počinje u četvrtak 23. decembra, polufinalno i finalno veče održaće se u nedelju 26. decembra a utakmice će se igrati od 18 do 22 časa.

Pozivamo sve humane ljude da dođu na turnir i da bar malim delom učestvuju u prikupljanju sredstava za lečenje i putem kutije za novac koja će biti izložena na ulazu!

Veljko je dete iz rizične trudnoće, rođen sa ocenom 10. U trećem mesecu gubi vazduh i ostaje u bolnici na brojnim ispitivanjima. Nakon dužeg vremena, dobijena je dijagnoza iz Nemačke genetičke kuće.

Veljko se upućuje na fizikalne terapije u Institut za majku i dete, kasnije i u Specijalnu bolnicu za cerebalnu paralizu i razvojnu neurologiju. Utvrđena je hipotonija mišića i spazam vrata. Nakon brojnih teških i iscrpljujućih vežbi, postepen rad i upornost daju jako male rezultate. Veljko je veselo, razumo dete, svesno okoline. Ali… Veljko ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda. 

Porodica se obraća svim ljudima dobre volje da pomognu Veljkov odlazak na dalje fizikalne terapije kako bi mogao da načini svoj prvi korak, da nauči da hoda, potrči porodici u zagrljaj, kao i da ima bezbrižno detinjstvo poput njegovih drugara.

Njegovi roditelji nisu u mogućnosti da obezbede novčana sredstva koja bi pomogla dalji tok lečenja. Neophodna su sredstva za laboratorijske analize, medikamente, medicinski potrošni materijal, medicinske aparate, za opremu za vežbanje u kućnim uslovima, za ortopedska pomagala, terapije, specijalističke preglede, banjsko lečenje, kineziterapije, elektroterapije, hidroterapije kao i za putne troškove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here