Naslovna Magazin Zdravlje U Vojvodini još 328 slučajeva koronavirusa, u Novom Sadu 81

U Vojvodini još 328 slučajeva koronavirusa, u Novom Sadu 81

PODELI

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

U ovom trenutku na teritoriji većine opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, osim u opštinama Šid, Odžaci i Irig gde se ocenjuje kao nepovoljna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 328 novih slučajeva. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 81.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 7.906. Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2020. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva i brojevi su sve manji.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Institut poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here