Naslovna Dogadjaj Ubedljiva pobeda Novaka Pezelja u Banovcima

Ubedljiva pobeda Novaka Pezelja u Banovcima

PODELI
Foto: dnevnik

Ni hladno vreme nije sprečilo šahiste da se, drugu godinu zaredom, okupe i odigraju Božićni rapid turnir ŠK Banovci Dunav.

Za ovaj turnir tražila se, fudbalski rečeno, karta više, jer je klub u mogućnosti da ugosti 50 igrača, a takmičilo se 46. U poslednjem momentu odustali su igrači iz Inđije zbog bolesti.

Igralo se devet kola po Švajcarskom sistemu i uz tempo igre od 10 minuta po igraču plus 5 sekundi po odigranom potezu. Prva nagrada iznosila je 5.000 dinara, druga 4.000, treća 3.000., četvrta 2.000 i peta 1.000 dinara, a nagrađeni su i najbolji domaći igrač i najbolja dama sa po 1000 dinara. Vršen je i prenos partija uživo na dve table, uz pomoć nacionalnih arbitara Jelene Stanković i Dušana Ignjatovića.

Konkurencija je bila izuzetno jaka. Treba imati u vidu da je iz Sombora došao intermajstor Novak Pezelj sa najboljim rejtingom na turniru od 2511, a iz Beograda su pristigli velemajstor Boško Abramović i intermajstori Radovan Govoderica, Slobodan Mirković i Dušan Sekulić. Uz mladog FIDE majstora Miloša Stankovića, to je bio sastav za respekt.

Očekivano i zasluženo je trijumfovao intermajstor Novak Pezelj, koji je ostvario učinak od sedam iz sedam, uz dva remija u finišu za ukupno osam poena, poen više od drugoplasiranog intermajstora Gorana Todorovića. Na deobi od trećeg do sedmog mesta sa po 6,5 poena našla su se petorica igrača, te su dodatni kriterijumi odredili da treće mesto pripadne intermajstoru Radovanu Govedarici, četvrti je bio intermajstor Dušan Sekulić, peti intermajstor Slobodan Mirković, šesto mesto pripalo FIDE majstoru Milošu M. Stankoviću, dok je sedmo osvojio velemajstor Boško Abramović. Najbolja dama je bila Marija Stanković sa pet poena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here