Naslovna dogadjaji Ubici taksiste ni traga: Šest i po godina nije otkriveno zašto je...

Ubici taksiste ni traga: Šest i po godina nije otkriveno zašto je ubijen i zapaljen Zlatko Tomić

PODELI
Foto: vecernje novosti

Ni posle šest i po godina traganja za ubicom, još nije otkriveno, ko je i zašto prvo usmrtio, a zatim zapalio taksistu Zlatka Tomića (52) iz Novog Sada. Kako je potvrđeno “Novostima” u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, oni i dalje rade na rasvetljavanju ovog zločina i dodaju da bi iznošenje podataka vezanih za ovaj slučaj moglo da ugrozi ili oteža otkrivanje počinioca.

Monstruozan zločin je otkriven 10. maja 2013. godine. Na putu između Iriga i Šatrinaca, zapaljen automobil i leš pronašao je jedan od poljoprivrednika koji je krenuo na njivu.

– Povodom ovog slučaja saslušano je više osoba, ali niko od njih konkretno ne može da se poveže sa ubistvom. Pretpostavlja se da je zločin izvršen u ranim jutarnjim satima, ili pod okriljem noći, pa nema ni svedoka – očevidaca, što znatno otežava rasvetljavanje zločina – kaže naš izvor iz istrage.

Tomić, koji je bio taksista Udruženja “Naš taksi” u Novom Sadu, poslednji put je viđen 8. maja, oko tri sata ujutru, u svom vozilu “golf 6”. Posle toga je prekinuta svaka veza sa dispečerom. Dva dana kasnije, pronađeno je zapaljeno vozilo skrajnuto od puta ka njivi, a u gepeku ugljenisano telo.

Ostaci izgorelog tela upućeni su na obdukciju i DNK analize, kako bi se ustanovilo ko je osoba koja je nađena u spaljenom vozilu. Analize su pokazale da je to taksista za kojim se tragalo.

I dalje je nepoznato zašto je automobil ostavljen baš na tom mestu, kao i to da li je žrtva prethodno ubijena ili mučena.

NIKOME NIJE DUGOVAO

– Tomić je pet godina radio u našoj firmi, bio je porodičan čovek, otac dvoje dece. Ne znamo zbog čega bi neko mogao ovako nešto da mu uradi. Koliko znamo, nikome ništa nije dugovao – govorile su medijima Zlatkove kolege neposredno posle ubistva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here