Naslovna Hronika IZVRŠIO UBISTVO, ZAPALIO ZGRADU, PA DEVOJCI POSLAO PORUKU: Zaklao sam babu i...

IZVRŠIO UBISTVO, ZAPALIO ZGRADU, PA DEVOJCI POSLAO PORUKU: Zaklao sam babu i imam sad 20.000 dinara!

PODELI
Foto: Kurir

Srđan M. (23) iz Rume, uhapšen zbog ubistva bake Mire Šarac (64), iskasapljenu ženu je potom opljačkao, pa pobegao u igraonicu, gde ga je pronašla policija.

„Zaklao sam babu i imam sad 20.000 dinara“, napisao je moj unuk Srđan na kompjuteru u igraonici i poslao preko Fejsbuka poruku svojoj devojci. Zahvaljujući toj poruci ga je policija ubrzo locirala i uhapsila. Vrlo brzo je priznao da je zaklao babu, moju suprugu Miru, ali da je nameravao da ubije i mene.” ispričao je za Kurir Božidar Šarac, suprug ubijene Mire.

Foto: Kurir/Dragana Udovičić

“Slikao sE S noževima i pisao da će postati serijski ubica”

Božidar Šarac potvrdio je da je njegov unuk Srđan imao problema s narkoticima i da je bio na lečenju nekoliko puta.

“Pre šest meseci je kao uspeo da se izleči, ali eto šta se desilo. Sada čujem i da se slikao s nekim noževima i da je pisao da će postati serijski ubica. Ne znam koliko je to tačno”, priča suprug ubijene žene.

Požar u centru Rume

Istog dana kada je ubio svoju baku, u Rumi se dogodio još jedan strašan scenario. Kako nezvanično saznaju Sremske vesti, za koji se na kraju, ispostavilo da je krivac ista osoba koja je izvršila ubistvo nedaleko odatle.

Pretpostavlja se da je Srđan sa zločinima krenuo rano ujutru, najverovatnije pod dejstvom narkotika, kada je u Orlovićevoj ulici br. 4C, pokušao da zapali zgradu.

Dobro, čekam te da se ispričamo kad dođeš

“Otišao sam na posao, a supruga Mira je ostala u stanu. Zvao sam je oko 12 sati, ali se nije javljala. Zvao sam kasnije na fiksni. Srđan se javio i rekao da je u prodavnici. Pitao me je kada dolazim s posla, rekao sam mu oko 16 časova. Kazao je: „Dobro, čekam te, pa da se ispričamo kada dođeš“ – objašnjava Božidar.

Brišući uplakane oči, dodaje da ga je Srđan zvao ponovo oko 15.40.

“Bilo mi je čudno što me opet zove. Kad sam stigao, Srđan je sedeo u fotelji. Pitao sam ga gde je Mira, rekao je da je kod komšinice i požurivao me da što pre skinem jaknu jer je toplo u sobi”, priseća se detalja naš sagovornik.

Tada je već shvatio da se nešto desilo.

Prvo sam primetio krv na tepihu, tražio sam je po stanu. Potom sam došao do kupatila“,priča nesrećni čovek.

Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Prerezao joj grkljan

“Vrata od kupatila su bila zaključana. Kroz staklo iznad vrata video sam Miru u lokvi krvi. Viknuo sam na njega: „Ti si ovo uradio“, zgrabio ga za ramena, ali on je tvrdio da ništa ne zna i kazao da hoće da ide. Pokušao sam da ga zadržim, ali se otrgao i pobegao.”

Vrata od kupatila razvalili kada je stigla Hitna pomoć.

Zaklao ju je nožem i ubo još nekoliko puta u vrat. Zašto sam se rodio kada sam ovako nešto doživeo od rođenog unuka? Kada smo izvukli telo, na dnu kade našli smo krvavi čaršav kojim ju je vukao i gomilu računa i priznanica. Verovatno je tražio novac”, kaže Božidar.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here