Naslovna Hronika UBIO KOMŠIJU ZBOG SUKOBA OKO PLACA

UBIO KOMŠIJU ZBOG SUKOBA OKO PLACA

PODELI
Foto dnevnik

RADE Rutalj (56) iz Inđije, u petak je prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva komšije Jovana Radojčevića (54), 18. septembra prošle godine.

Odlukom suda, izrečena mu je i obavezna mera lečenja od alkohola.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Rutalj je Radojčevića nekoliko puta ubo nožem u Ulici Stevana Sremca u Inđiji, dok je ovaj sedeo u kolima. Kada je nesrećni čovek uspeo da se izvuče iz automobila, Rade je krenuo za njim i nastavio da ga povređuje sečivom, sve dok čovek nije izdahnuo. Prema nalazima veštaka sudske medicine, kobna je bila povreda sa unutrašnje strane leve natkolenice, jer je bila presečena arterija leve noge, nakon čega je došlo do obilnog krvarenja.

Čitajući presudu, sudija Miodrag Rosić je kazao da je između dvojice komšija postojao sukob oko placa. Jovanova supruga Nada, koja je u petak bila u sudu, izjavila je da žali što su pre šest godina kupili kuću do Radetove, jer onda ne bi došlo do tragedije.

– Nismo znali da je porodica koja nam je prodala kuću, isto imala problem sa Radetom. Kada sam izvela geometra, on je potvrdio da je Rade pola metra ušao u naš plac, ali on to nikako nije hteo da prihvati. Ne znam zašto nije onda kupio tu kuću, pa se proširio, nego nas je zavio u crno – rekla je Nada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here