Naslovna Dogadjaj UČILI JEDNI OD DRUGIH: Održan panel gradonačelnika vojvođanskih gradova

UČILI JEDNI OD DRUGIH: Održan panel gradonačelnika vojvođanskih gradova

Foto: mojnovisad

Bez obzira na političke opcije, saradnja između lokalnih samouprava veoma intenzivna, ocenjeno na današnjem sastanku u Skupštini APV.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević je danas učestvovao na panel-diskusiji gradonačelnika vojvođanskih gradova ”Učimo jedni od drugih”, koji se održava u okviru Кonferencije ”Vojvodina u 2020.”.

U diskusiji su učestvovali i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, gradonačelnik Кikinde Pavle Markov, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i predsednik opštine Кula Damjan Miljanić.

– Ovo je već drugi put da nas okuplja Кonferencija koja je dobro osmišljena, a na Panelu ćemo izneti viđenja o tome kakav je položaj naših gradova i opština i koju ulogu imaju u procesima za poboljšanje kvaliteta života građana. Drago mi je što ću razgovarati sa kolegama iz Sombora, Кikinde, Inđije i Kule, i što ćemo razmeniti iskustva, verujem da će diskusija biti dobra. Jedinice lokalne samouprave treba da budu uključene u ovakave događaje jer smo najbliži građanima u odnosu na druge nivoe vlasti i prvi na usluzi i mnogo toga zavisi od opština – rekao je tom prilikom novosadski gradonačelnik.

Vladimir Gak je istakao da Paneli ovog tipa mogu samo da doprinesu opštem razvoju, ističući da je saradnja između lokalnih samouprava veoma intenzivna, bez obzira na političke opcije, te da Srbija danas predstavlja ozbiljno demokratsko društvo.

Кonferencija podrazumeva i panele posvećene pitanjima evropske budućnosti, regionalne privredne saradnje, poljoprivrede, zdravstva, kao i fenomenu starenja stanovništva, a učesnici su predstavnici Pokrajinske vlade, sektora nevladinih organizacija, privatnih kompanija, poljoprivrednih i privrednih asocijacija, zdravstvenih institucija i ambasadori.,

Konferenciju organizuju magazini ”Diplomacy and Commerce” i ”The Economist: Svet u 2020.” pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade. 

IZVORmoj novi sad
Prethodna vestPočinje suđenje okrivljenom za ubistvo partnerke u Čortanovcima
Sledeća vestBanstolka kod Inđije, prvi ugostiteljski objekat sa HALAL sertifikatom

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here