Naslovna Hronika Uhapšen direktor “Žitoprometa” iz Rume, sumnja da je oštetio Robne rezerve za...

Uhapšen direktor “Žitoprometa” iz Rume, sumnja da je oštetio Robne rezerve za više od 620 miliona dinara

PODELI
Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije i PU Sremska Mitrovica, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili su V. Ć. (1963) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije i naglasio da će svi oni koji se usude da na ovaj način ugroze egzistenciju naših građana biti identifikovani, pronađeni i sankcionisani.

-U vremenu u kome se svaki kilogram hrane čuva i od koga zavisi opstanak nacije krađa iz robnih rezervi je otimanje od usta našoj deci i slabljenje države. Кrađa iz robnih rezervi više je od privrednog prestupa ili krivičnog dela, to je podlost.

Ministar Vulin je dodao da je Srbija, zahvaljujući mudroj politici predsednika Aleksandra Vučića, i u ovim teškim vremenima, sigurna i bezbedna.

Кod nas nema nestašica brašna, ulja, osnovnih životnih namirnica, jer je država na vreme reagovala. Ljudi u Srbiji ne treba da brinu, imamo svega dovoljno. A svi oni koji zarad ličnog bogaćenja pljačkaju građane Srbije biće uhapšeni i konstantno na meti srpske policije, poručio je ministar Vulin.

Uhapšeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva „Žitopromet“ DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine, nezakonitim postupanjem oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here