Naslovna Hronika Uhapšena kriminalna grupa u Šapcu zbog trgovine ljudima

Uhapšena kriminalna grupa u Šapcu zbog trgovine ljudima

PODELI
Foto: istock

Pripadnici policije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, uhapsili su petočlanu međunarodnu kriminalnu grupu koja se tereti da je delovala na teritoriji Srbije i Italije i izvršila krivično delo trgovine ljudima, dok se za još jednom osobom traga.

Uhapšeni su Z. T. (32), S. I. (35), B. Š. (31), D. A. (32) svi iz Šapca i M. B. (50) iz Loznice, saopštio je danas MUP.

Oni se sumnjiče da su od prve polovine 2016. do kraja septembra 2022. koristeći teške prilike više osoba sa teritorije Šapca, davali im novac sa većom kamatom i tako i dovodili u položaj dužničkog ropstva.

Potom su ih, kako se sumnja, dovodili u zabludu da će taj novac, čija je kamata stalno rasla, moći da vrate prosjačenjem u Italiji.

Oštećeni su dobijeni novac u Italiji davali članovima ove kriminalne grupe, a oni koji nisu hteli da prose primoravani su silom i pretnjom.

Na ovaj način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, koje su trošili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je pronašala 14.640 evra, manju količinu australijskih i američkih dolara, 560.000 dinara, osam mobilnih telefona i više kartica za mobilne telefone.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Akcija policije sprovedena je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here