Naslovna Hronika Uhapšeni radnici nacionalnog parka zbog krađe drvne građe

Uhapšeni radnici nacionalnog parka zbog krađe drvne građe

Foto: ilustracija

Policija u Irigu uhapsila je pre više od nedelju dana dvojicu zaposlenih u Nacionalnom parku “Fruška gora”, zajedno sa još tri osumnjičena zbog krađe drvne građe.

Privedeni su G. R. (36), koji je poslovođa seče šuma i M. Đ. (33), takođe zaposlen u ovom javnom preduzeću. Zajedno sa njima privedeni su i P. S. (47), Z. C. (29) i B. S. (59).

Njih su policajci u Irigu zatekli u Nacionalnom parku pored teretnog kamiona sa 10,6 kubnih metara isečenog drveta, bez potrebne dokumentacije, navodi se u odgovoru koji je 021.rs dobio od Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

„Kamion je privremeno oduzet, a drva vraćena Nacionalnom parku“, piše u odgovoru za 021.rs.

Zbog sumnje da su izvršili krađu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.ž

Rešenjem sudije za prethodni postupak, dvojici zaposlenih u Nacionalnom parku određen je pritvor do 30 dana. Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi nisu, ni posle osam dana, odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa ovim slučajem.

U Javnom preduzeću „Nacionalni park Fruška gora“ takođe nisu želeli da komentarišu ovo pitanje, niti da kažu kakve će biti posledice po zaposlene koji su osumnjičeni za krađu drvnih sortimenata, iako su im pitanja poslata pre devet dana.

Ovo nije prvi put da zaposleni u javnom preduzeću čine zloupotrebe. Poznat je slučaj pomoćnika direktora Konstantina Plužarevića koji je 2019. godine smenjen i premešten na rukovodilačko mesto u jednoj radnoj jedinici, što je povezano sa brojnim inspekcijskim nadzorima koji su ustanovili nepravilnosti. Prethodno je isti zaposleni bio pred otkazom jer je oštetio preduzeće za nekoliko stotina hiljada dinara.

To je bio i jedan od retkih slučajeva kada su nadležni iz preduzeća odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa „negativnim temama“. Oni su poricali da Plužarevićeva smena ima veze sa nelegalnom sečom i ocenili da „maliciozni pojedinici uništavaju ugled preduzeća“ dok su opomene inspektora posledica nenamernih grešaka.

IZVORnova
Prethodna vestZa danas najavljen tretman komaraca u pećinačkoj opštini
Sledeća vestUŽASNA TRAGEDIJA U RUMI: Mladića ubio strujni udar kada se popeo na vagon!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here